fbpx

Bebe Voiajor în Siguranță

Știați că scaunul auto pentru copii are mai mulți germeni și mai multe bacterii decât o toaletă?

Un studiu surprinzător realizat de oamenii de știință de la Universitatea Birmingham și publicat de DailyMail arată că scaunele de mașină au de două ori mai mulți germeni decât o toaletă normală. Mostrele au fost prelevate din 20 de autoturisme și case. Pe scaunele auto pentru copii s-au descoperit aproximativ 100 de specii de bacterii și fungi potențial patogene, inclusiv E.Coli și Salmonela, iar pe capacul toaletei doar 50 de specii. Deși nu știau acest lucru, în momentul în care au împrumutat un scaun de mașină pentru copii, primul gând al soților Sânziana și Mircea Bucșa au fost să-l curețe, înainte să-l pună în el pe Tudor, cel mai zâmbăreț bebe din lume.

Pericolul care-ți îmbrățizează copilul

„Ne pregăteam să plecăm în Franța, la Lyon, pentru a petrece o săptămână cu sora mea, care locuiește acolo. Și pentru că nu puteam să ducem pe avion scaunul de mașină al lui Tudor, ne-am interesat cum putem să închiriem unul. Știam cât de importantă este siguranța copilului în mașina și de aceea am insistat să avem unul acolo, pentru drumurile pe care urma să le facem”, povestește Mircea.

Până la urma sora sa a făcut rost de un scaun de la o prietenă, însă când l-au văzut și-au dat seama că nu e în cea mai bună stare. „Atunci ne-am gândit pentru prima dată că ar trebui să existe o variantă prin care turiștii să poată împrumuta scaune igienizate, pentru a oferi copilului siguranță deplină. O variantă de care să se poată folosi și cei care nu pleacă peste mări și țări, dar doresc să întrețină coprespunzător echipamentele bebelușului lor – pentru că nu doar scaunul de mașină se murdărește, ci și căruciorul, care e folosit și mai intensiv”, adaugă Mircea. Iar studiile pe care le-au găsit la o primă căutare nu doar că le-au dat dreptate, dar i-au șocat puțin când au relevat că scaunele auto sunt mai murdare decât toaletele. Au conștientizat faptul că trebuie să facă o schimbare – „cu siguranță și alți părinți s-au trezit în situația noastră”. Au început să documenteze metodele prin care se poate curăța un scaun auto, mai ales că, citind manualele lor de utilizare au aflat că, dacă sunt curățate impropiu, pot fi un pericol pentru copil.

Având background de farmacie, Sânziana știa deja ce efecte nocive pot avea soluțiile chimice de curățare, mai ales pentru pielea sensibila a copiilor. „Mama mea, medic microbiolog, ne-a confirmat pericolul la care sunt expuși copiii. Copiii mănâncă frecvent în cărucioare sau scaune auto, iar mâncarea reprezintă un suport nutritiv pentru înmulțirea tuturor speciilor de microbi și paraziți. Chiar dacă par curate, cărucioarele și scaunele de mașină trebuie curățate periodic, pentru că țesătura poate fi plină cu praf și alte elemente dăunătoare, cum ar fi acarienii, sursă de alergie pentru micuți”, adaugă Sânziana.

Start-up cu dragoste și grijă

Așa a încolțit în mintea lor ideea unui business prin care să ofere atât servicii de curățare a echipamentelor pentru copii (Cărucioare, scaun auto, pătuțuri pliante, saltele, leagăne și multe altele), cât și servicii de închiriere a unor echipamente sigure pentru cei aflați în vizită. Au început să urmeze cursuri de marketing și de vânzări, pentru că și-au dorit ca informațiile despre importanța siguranței copilului în timpul plimbărilor și călătoriilor să ajungă la cât mai mulți părinți.

Au investit în aparatură profesională: aspirator cu abur, aspirator cu injecție-extracție, soluții ecologice de curățare și au participat la târguri de specialitate. În cele din urmă au lansat Bebe Voiajor, prima firmă care se ocupă, la Cluj, de igienziarea echipamentelor pentru copii și bebeluși. „Ajunge să te gândești că puiul tău mănâncă, salivează, transpiră și pătează de la scutec scaunul și căruciorul, ca să înțelegi de ce e nevoie de curățare. Iar dacă vrei să cureți acasă aceste echipamente, descoperi destul de repede că poate fi o corvoadă – husele sunt greu de îndepărtat, copertinele au inserții metalice dificil de manevrat, părțile băgate în mașina de spălat se pot decolora sau pot intra la apă…

Odată spălate în cadă aceste echipamente se usucă greu… Ca să nu mai vorbim de siguranță: pe lângă faptul că substanțele chimice obișnuite de curățare pot fi periculoase pentru copil, curățarea inadecvată poate reduce tocmai din caracteristicile care asigură siguranța copilului – centurile pot să își piardă din rezistență și elasticitate. Cataramele, dacă nu sunt curățate, pot deveni dificil de deschis în caz de urgență”, explică Sânziana.

Argumentul pe care-l folosesc în promovarea afacerii lor este imbatabil: „Pentru cărucioare premium plătești în jur de 5000 de lei, o curățare BASIC la noi costă mai puțin decât o pizza la PizzaHut!”.

Ce câștigi dacă apelezi la servicii profesionale de curățare a echipamentelor pentru copii și ce pierzi dacă alegi să faci tu asta acasă.

BebeVoiajor vine în ajutorul părinților mereu pe fugă!

Îti oferim posibilitatea de a închiria și curăța cărucioare, scaune auto și alte echipamente pentru bebeluși și copii!

Share This