fbpx

Știați că scaunul auto pentru copii are mai mulți germeni și mai multe bacterii decât o toaletă?

Sigur nu vă gândiți la germenii și bacteriile de pe scaunul auto al copiilor voștri atunci când porniți la drum. Nu vă face griji…nu sunteți singurii!

Ca mamă, n-aș fi crezut niciodată că scaunul de mașină al copilului meu  ar avea ceva în comun cu o toaletă – da, tocmai am spus TOALETĂ! Scaunele auto au o cantitate dublă de germeni și bacterii față de o toaletă normală! Uităm cât de des folosim scaunele de mașină. Copilașii își petrec între două până la patru ore în fiecare zi în scaunul de mașină mergând în excursii, la întâlniri, la înot și altele.

În general, îi luam peste tot pe puii noștri.  Aceștia mănâncă, dorm, sunt schimbați în scaunul auto, să nu mai vorbim de micile “accidente” cum ar fi laptele vărsat, firimituri, fructele zdrobite și lista poate continua! Toate aceste reziduuri în cele din urmă se strecoară în țesătură și crăpăturile scaunului. Fără să observăm noi, aceste locuri devin o casă primitoare pentru microorganisme neprietenoase.

După cum a raportat Maxi-Cosi, majoritatea părinților  spală rar scaunele auto pentru copii – “scaunele auto sunt într-adevăr curățate doar când sunt vizibil murdare și de obicei, după un “accident” ca cele mentionate anterior, sau când  se îmbolnăvește”.

Un studiu surprinzător realizat de Dr. Anne-Marie Krachler de la Institutul de Microbiologie de la Universitatea din Birmingham, a declarat pentru Daily Mail că   scaunele de mașină au de două ori mai mulți germeni decât o toaletă normală. Mostrele au fost prelevate din 20 de autoturisme și case. S-au descoperit aproximativ 100 de specii de bacterii și fungi potențial patogene, inclusiv E.Coli și Salmonella pe scaunele auto pentru copii și doar 50 de specii pe capacul toaletei.

“Acești germeni se pot răspândi cu ușurință , mai ales dacă aveți obiceiul să mâncați în mașină“

Înainte de a renunța la activități considerate mai importante și de a vă gândi să vă ocupați de scaunul auto, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți:

  • Luați în considerare instrucțiunile de curățare recomandate de producător.
  • Înțelegerea tehnicilor de curățare a curelelor
  • Este nevoie de timp, este un proces migălos

Poate vă veți întreba dacă ați curățat cum trebuie toate părțile componente. Acest lucru poate părea copleșitor și credeți-mă că nu sunteți singurii!

Echipa BebeVoiajor știe de ce aveți nevoie și este aici pentru a vă ajuta să scăpați de germenii neprietenoși.

Vrem să petreceți mai mult timp alături de cei ce contează cel mai mult pentru voi.

Share This