fbpx

7 Pași pentru curățarea  scaunului auto al copilului tău

Cu toții știm că puiuții noștri sunt niște magneți când vine vorba de murdărie, iar lucrurile cu care intră în contact nu fac excepție. Scaunele de mașină sunt pline de firimituri, pete de banană, pete de suc și alte resturi misterioase.

Curățarea scaunului auto nu este doar o modalitate excelentă de a-l face să miroasă și să arate bine, ci și o măsură de siguranță.

În timp, se poate aduna murdărie, care poate compromite standardele înalte de siguranță ale scaunului auto. Pentru a-l menține în cea mai bună stare, îți recomandăm să cureți periodic husele și închizătorile acestuia.

Pasul 1. Aspiră scaunul auto

Aspiră temeinic toate firmiturile, scamele și mizeriile de pe scaun. Nu uita de zonele greu accesibile, de obicei acolo se adună cea mai multă mizerie.

 

Pasul 2.  Îndepărtează husele și accesoriile

Consultă manualul de utilizare al scaunului auto pentru a afla modalitatea corectă de a îndepărta husele și accesoriile. Dacă ai pierdut manualul de utilizare, nu-ți fă griji, poți să îl găsești și să  îl descarci de pe site-ul  producătorului.

Pasul 3. Spală husele

Consultă eticheta pentru a afla metoda de curățare. De obicei, se găsește sub husă.

 

Exemplu: În cazul scaunului Joie Stages husele se pot spăla manual la maxim 30 °C. Nu se usuca la uscator sau prin centrifugare  si nu se calcă.

Acest lucru este necesar peantru a nu se deteriora – șifona, decolora sau intra la apă.

Ar fi recomandat să folosești un detergent blând/detergent pentru bebeluși.

Îți recomadăm să faci poze sau să filmezi procesul de îndepărtare al huselor, pentru a le pune la loc in același mod.

Pasul 4. Curăță centurile

Centurile pot fi curățate prin ștergerea lor cu o cârpă înmuiată în apă.

Există unii producători care permit și utilizarea unui săpun blând.

Nu utiliza detergent sau alte substanțe chimice, deorece poți să le deteriorezi structura, afectând siguranța scaunului.

Verifică întotdeauna manualul de utilizare.

Pasul 5.Inspectează scaunul

În timp ce husele se spală sau se usucă, inspectează scaunul auto al copilului tău de orice defect. Scaunul auto este menit să îți protejeze puiul în cazul unui accident. Asigură-te că toate funcțiile acestuia sunt îndeplinite.

Verifică părțile mici să fie în condiții optime de funcționare și cel mai important verifică spuma (Energy Absorbing Foam) să fie intactă. Aceată spumă se află sub huse și este menită să absoarbă șocul în cazul unui accident, minimizând șansele ca puiul tău să fie rănit.

Pasul 6. Șterge cadrul

Cadrul scaunului se sterge cu o laveta înmuiată în apă cu săpun blând, apoi se clătește cu apă și se lasă la uscat;

Pasul 7. Pune husele înapoi

Pune la loc husa curată și uscată conform pozelor sau video-ului  și asigură-te că nu ai omis nici un accesoriu.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi pe care poți să le urmezi pentru ca scaunul auto al copilului tău să fie  mereu curat și sigur.

Nu uita că, pentru sănătatea , confortul și siguranța celui mic, scaunul auto are nevoie de o curățare periodică.

Recomandarea noastră este să efectuați o curățare profundă a scaunului auto cel puțin o dată la 3 luni.

Dacă procesul vi se pare prea complicat sau time consuming, puteți apela la serviciile de curățare oferite de BebeVoiajor.

Share This