fbpx

Care este articolul destinat copiilor pe care se găsesc cele mai multe virusuri și bacterii?

Virușii și bacteriile se găsesc peste tot,  efectiv peste tot.  Acest lucru nu trebuie privit ca pe un lucru rău. Unele microorganisme îi ajută pe copilașii noștri să își dezvolte sistemul imunitar.

Pe ce obiecte cu care intra copilul tău în contact în mod frecvent se găsesc cele mai multe bacterii?

Într-un studiu recent (https://www.asecurelife.com/germiest-kids-items-in-your-home/) s-au analizat mai multe articole cu care copiii intră in contact și rezultatele testelor au fost incredibile.

Cei de la ASecureLife au măsurat cantitatea și tipul de bacterii de pe 10 articole cu care copii intră cel mai des în contact. Mulți părinți s-au gândit că cele mai multe  bacterii se găsec pe telefonul mobil și pe telecomandă, dar în urma studiului aceste articole nu au ajuns nici măcar în top 4.

Rezultatul a fost surprinzător. Cel mai contaminat articol a fost căruciorul, zonele cele mai afectate fiind mânerele și suportul de pahare.

Cum prevenim transmiterea virușilor ?

Să zicem că pui mâna pe clanța unei uși pe care înaintea ta a atins-o o persoană contaminată.
Sau intri în lift și apeși pe butonul pe care l-a apăsat înainte o persoană contaminată.
Apoi pui mâna pe mânerle căruciorului.

Următoarea persoană care intră în contact cu mânerele căruciorului (tata, mama, bunica, bunicul, mătușa, unchiul,prietenul, bona),  se freacă la nas, la ochi, își pune mîna pe față. Virusul se transmite de pe suprafața mânerelor pe fața lui, apoi în corpul lui.

Studiile au arătat că virusurile pot rămâne active pe suprafețe timp de până la șapte zile.

Cum poți să cureți, să igienizezi și să protejezi mânerele căruciorului?

Ca metodă de curățare poți folosi o cârpă  înmuiată în apă cu săpun pentru a curăța și scăpa de bacteriile de pe suprafața mânerelor.

Pentru a scăpa de viruși îți recomandăm să folosești curățarea cu abur sau înmoaie un șervețel în alcool cu o concentrație de cel puțin 70 de grade și șterge temeinic.

Poți să achiziționezi huse lavabile sau să fi creativ și folosește ce ai prin casă, ca de exemplu:  înfășoră mânerele în folie alimentară, sau folosește degetele mănușilor de bucătărie.

Ca și măsură de siguranță în perioadele de gripă îți recomandăm să cureți regulat articolele cu care intră în contact familia ta, mai ales cel mic.

Dacă nu ești dispus să îți bați capul cu acest aspect îți recomandăm să apelezi la servicile noastre de curățare.

Sperăm că te-am ajutat cu acest articol, distribuie-l ca să afle cât mai multă lume.

Vă dorim multă sănătate! 🙂

Share This