fbpx

Cum alegi un cărucior second hand?

Achiziționarea unui cărucior este o decizie grea și totodată importantă pentru un părinte aflat la început de drum.

Ca părinți, ne-am simțit copleșiți de multitudinea de opțiuni, dar și de prețurile exorbitante.  Astfel, am optat pentru o variantă mai economică,  dar totodată sigură și anume să achiziționăm un cărucior second-hand.

Aceste criterii ne-au ajutat să luăm cea mai bună decizie:

Analizează-ți stilul de viață

Îți place să călătorești? – Un cărucior ultracompact, ideal pentru călătorii ar fi cea mai potrivită alegere.

Faci jogging, mergi pe munte, ești o mamă activă? – Un cărucior cu roți mari și cu suspensii ar fi alegerea potrivită pentru tine.

Îți plac plimbările lungi și ai nevoie de un cărucior stabil și robust? – Un cărucior compact, dar totodată cu roți mari și poziție bună de somn ar fi alegerea potrivită.

Ești preocupată de mediul înconjurător, de sănătate? – Un cărucior realizat din materiale reciclabile ar fi o opține.

Ești o femeie care pune accentul pe stil?- Un cărucior cu un design atrăgător ar fi o alegere bună.
 

Prioritizează caracteristicile cele mai importante

Portbagajul mașinii este încăpător sau nu? – Sistemul de pliere al căruciorului este foarte important.  Asigură-te că încape în portbagajul mașinii. Ideal ar fi să poți plia căruciorul cu o singură mână, în timp ce ți copilașul în brațe.

Îți dorești un cărucior care poate fi utilizat de la naștere până la 4 ani? – Un cărucior modular 2 în 1 ar fi o soluție.

Vrei ca puiul tău să stea cât mai mult timp cu fața spre tine? – Alege un cărucior reversibil.

Îți dorești ca sistemul de prindere să fie compatibil cu scoica auto? – Achiziționează căruciorul  în funcție de scoica aleasă.

 

Ia în calcul siguranța

Asigură-te că centurile au sistem de prinde în 5 puncte funcțional, că frânele sunt în stare bună și nu în ultimul rând cadrul și roțile sunt în condiții optime (fără rupturi, îndoituri).

Încearcă să pui copilul în cărucior și dă o tură prin cameră sau chiar pe afară. Vei observa cum se comportă la viraje, dacă centurile se închid corespunzător (nu sunt rupte, slăbite sau prea uzate).

Nu te limita la primul cărucior second-hand pe care îl găsești. Cercetează piața și vei descoperi nenumărate modele la prețuri accesibile.

Cărucioarele second-hand tind să fie murdare, pline de bacterii și transpirație. Pentru a te asigura că este în cea mai bună stare și pregătit să pornească în noi aventuri îți recomandăm să îl cureți foarte bine sau să apelezi la servicii profesionale de curățare.

Pachetul  de bază de la BebeVoiajor include aspirarea,  igenizarea țesăturilor și  ștergerea cadrului.  În cazul în care vrei să fi sigură că este curățat  în profunzime alege pachetul Diamond .

Sperăm că te-am ajutat cu acest articol, distribuie-l ca să afle cât mai multă lume.

 

Share This